Metoda lokálního multiplikačního efektu ve vztahu k využití a produkci obnovitelného zdroje energie (OZE) - Rossmüller, Hynek (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá vlivem bioplynových stanic na lokální ekonomiku venkova. Pro zachycení vlivu bioplynové stanice na lokální ekonomiku byla použita metoda lokálního multiplikačního efektu. Byla provedena analýza vlivu bioplynové stanice na lokální ekonomiku obce Žabovřesky a jejího okolí. Analýza čerpá z empirických dat získaných přímo od provozovatele bioplynové stanice.
Method of local multiplier effect in relation to recovery and production renewable energy source (RES)
Keywords: bioplyn; bioplynová stanice; lokální ekonomika; analýza zájmových skupin; udržitelný rozvoj; obnovitelné zdroje energie; garantovaná výkupní cena; zelený bonus; Energetický regulační úřad; decentralizace energetiky; anaerobní fermentace; lokální multiplikační efekt