Podnikové náklady v souvislosti s produktivitou práce - Malinová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vývoje nákladů, respektive nákladovosti, a to v souvislosti s produktivitou práce. Výpočty produktivity práce jsou prováděny jak na celopodnikové, tak střediskové bázi, a vyjádřeny jak v naturálních, tak peněžních jednotkách. Na základě zanalyzovaného vývoje produktivity práce jsou zjištěny příčiny meziročních změn osobní nákladovosti. V závěru práce jsou navrhnuta možná řešení vedoucí ke zvýšení úrovně produktivity práce a snížení nákladovosti v sledovaném podniku.
Company Costs and Connection with the Labour Productivity
Keywords: produktivita práce; nákladovost; osobní náklady; výrobní faktor; přidaná hodnota; labour productivity; costs; personnel costs; production factor; value added