Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Volný pohyb osob" - Javorská, Jana (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato práce se zabývá českými a francouzskými termíny z oblasti: "Volného pohybu osob". Nejprve jsou vysvětleny excerpční metody a popsán vznik dvojjazyčného paralelního korpusu. Excerpované termíny z výchozích paralelních korpusů jsou uloženy v databázi. Tyto termíny jsou v podrobně popsány v dalších kapitolách. V závěru je věnována pozornost překladům českých a francouzských termínů.
French and Czech terminology in European legislative texts concentrated on the field: The free movement of persons
Keywords: Volný pohyb osob; paralelní korpus; Free movement of people; the original parallel corpuses