Variabilita Calamagrostis phragmitoides v ČR a srovnání s morfologicky podobnými druhy - Schaabová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Calamagrostis phragmitoides patří do taxonomicky obtížného komplexu C. purpurea agg. s cirkumpolárním rozšířením. Vztahy mezi morfologicky podobnými taxony v rámci tohoto agregátu jsou nejasné. Genetickými metodami (cpDNA, ITS, ploidní úroveň pomocí FCM) jsem studovala populace C. purpurea agg. ze střední Evropy, Skandinávie a Sibiře (včetně jedné rostliny ze Severní Ameriky). Také jsem posuzovala isozymovou a morfologickou variabilitu českých populací C. phragmitoides a populací morfologicky podobné C. canescens. Tato práce byla podpořena grantem SGA PřF JU v roce 2014.
The variability of Calamagrostis phragmitoides in the Czech Republic and its comparison with morphologically similar species
Keywords: Calamagrostis; cpDNA; ITS; průtoková cytometrie; isozymy; Calamagrostis; cpDNA; ITS; Flow cytometry; Isozymes