Vadné držení těla u dětí v mateřské škole (výskyt a možnosti prevence) - Plchová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce poskytuje informace o stavu pohybového aparátu a má upozornit na možný výskyt vadného držení těla již u předškolních dětí. V teoretické části jsou uvedeny: obecný a tělesný vývoj, vady pohybového aparátu a pohybové aktivity. V praktické části jsou zpracovány výsledky hodnocení držení těla a pohybové aktivity, které děti vykonávají v mateřské škole a v rodině.
Child with defective posture in the Kindergarten (Occurrence and possibilities of prevention)
Keywords: Vadné držení těla; předškolní věk; pohybové aktivity; Faulty posture; Physical Activity; Pre-school age