Krystalizačně-strukturní studie bakteriofágového lysinu ECD7 - Reindlová, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na krystalizaci nově získaného bakteriofágového lysinu ECD7. Bakteriofágový lysin ECD7 by mohl být jedním z nové alternativní třídy antibakteriálních látek, která by mohla být použita proti infekčním onemocněním. Hlavním cílem této práce bylo zvládnout základní krystalizační metody, poté je použít pro krystalizaci lysinu ECD7 a získat vhodné krystaly pro rentgenovou difrakční analýzu. Data z rentgenové difrakční analýzy pomohou objasnit strukturu a funkci lysinu ECD7.
Crystallization-structural study of bacteriophage lysin ECD7
Keywords: krystalografie; krystalizace; krystal; rentgenová difrakční analýza; bakteriofág; lysin; crystallography; crystallization; crystal; X-ray diffraction analysis; bacteriophage; lysin