Práce s asociací v experimentačních výtvarných činnostech na 1. stupni ZŠ - Simek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se svým tématem zaměřuje na využití asociace ve výtvarných činnostech na 1. stupni ZŠ. Obsah teoretické části poskytuje náhled na asociaci zhlediska psychologie a využití asociace v umění. Práce se dále zabývá uměleckými směry a autory, kteří ať už vědomě, či nevědomě využívali asociaci ve svých dílech. Dále vhodně navazuje rešerše metodických zdrojů, jež popisují práci s asociací ve výtvarných činnostech na 1. stupni ZŠ. Praktická část je pak věnována realizaci a reflexi výtvarné řady, inspirované zmíněnými autory a technikami.
The Creative Work with Association in Experimental Art Activities at 1. Grade of Primary School
Keywords: asociace; asocianismus; asociační myšlení; imaginace; experimentace; associations; associationism; associative thinking; imagination; experimentation