Umění a jeho "anti-realistická" povaha - Němec, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Výchozím tématem bakalářské práce je představení a objasnění slavné teze Edwarda Bullougha o anti-realistické povaze veškerého umění. Pokusí se zodpovědět na otázky po vztahu uměleckých děl a reality, ve které žijeme. Umělecká díla jsou jistě určitými realitami, v jakém smyslu tedy můžeme mluvit o jejich anti-realističnosti? Právě nastínění možných odpovědí na tuto otázku bude tvořit myšlenkovou osu práce.
Art and its "anti-realistic" character