Zabezpečení a ochrana objektu s použitím bezpečnostních prvků - Pártlová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce je zaměřena na problematiku bezpečnosti a řešení zabezpečení u fiktivního objektu, jež zpracovává a jinak nakládá s materiály do stupňů Tajné a Přísně tajné. Řešení zabezpečení je prováděno za pomocí fyzických a technologických bezpečnostních prvků. V teoretické části je popsána samotná problematika bezpečnosti, jednotlivé formy ochrany a konkrétní bezpečnostní a ochranné prvky, některé jsou pak dále využity i v projektu samotném. V praktické části práce je provedena návrh zabezpečení daného objektu a jeho součástí, za pomocí fyzické, režimové, technické, mechanické a klasické ochrany. Návrh je realizován pro fiktivní objekt, kde je v případě vyzrazení UI přímo ohrožen zájem státu Česká republika.
Security and protection of the object with the use of security features
Keywords: Bezpečnost; utajované informace; fyzická bezpečnost; teorie bezpečnosti; technické prvky; bezpečnostní prvky; Security; classified information; physical security; security theory; technical features; security features