Tělesné proměny - Mála, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Teoretická část diplomové práce by nás měla uvést do problematiky a následného rozboru a komparace tělesných modifikací, jakými jsou piercing, mikrodermální implantát, tetování a korzet v sociokulturním pojednání. Následující část bude zaměřená na rozdíly etnických kultur. Vyústění praktické části vychází z teoretických znalostí, ze kterých by se finálním produktem stal drobný manuál, jenž by představil laické veřejnosti tuto problematiku záměrných tělesných transformací v hlavních bodech.
Physical transformation
Keywords: antropologie; body-art; image; korzet; mainstream; mikrodermální-implantát; modifikace; piercing; rituál; sebepojetí; subkultura; symbolika; tetování; totemismus; antropology; body-art; corset; image; mainstream; microdermal-implant; modification; piercing; ritual; self-concept; self-image; subculture; tattoo; totemism