Analýza hospodaření zemědělského podniku - Tušil, Patrik (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu finančních a provozních ukazatelů Zemědělského družstva Kalich Kamenice nad Lipou v letech 2002-2017. Práce využívá metod finanční analýzy a mezipodnikového srovnávání. Pro tento záměr byla použita analýza poměrových ukazatelů, bonitní a bankrotní modely, stanovení vah pomocí Saatyho metody a srovnání se vzorkem pomocí bodové metody. Samostatnou částí je rozbor nákladovosti. Analýza provozních ukazatelů zahrnuje rozbor rostlinné a živočišné výroby, kde byl zobrazen výnos vybraných komodit. V další částí je přehled čerpaných dotací. Všechny ukazatele byly porovnány se vzorkem podniků. Výsledky byly shrnuty v závěrečné části a podnik byl klasifikován pozitivně.
Economic analysis of agricultural company
Keywords: ukazatel; zemědělství; analýza; produkce; dotace; hektarový výnos; indicator; agriculture; analysis; production; subsidies; yield per hectare