ANALÝZA DOKUMENTACE TRESTNÝCH ČINŮ MLÁDEŽE DLE ZÁKONA Č. 218/2003 SB. Z POHLEDU SOCIÁLNÍ PRÁCE V OKRESE ČESKÝ KRUMLOV - Červová, Irena (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá problematikou trestné činnosti mládeže v okrese Český Krumlov. Teoretická část přibližuje zákon č. 218/2003 Sb. o odpovědnosti mládeže za protiprávní činy a o soudnictví ve věcech mládeže. Popisuje jednotlivá opatření, která je možné ukládat mladistvým za protiprávní činy a ukazuje možné důvody, které vedou pachatele k páchání takových trestných činů. Praktická část představuje výzkum všech pachatelů z okresu Český Krumlov, kteří byli souzeni dle zákona č. 218/2003 Sb. od roku 2004 do roku 2012. Cílem tohoto výzkumu bylo zjistit vývoj těchto trestných činů a vliv rodiny a rodinného prostředí na mladistvé pachatele.
Social work perspective documentary analysis of criminality youthful offenders under the Act No. 218/2003 in Český Krumlov district
Keywords: mládež; delikvence; opatření; youth; delinquency; measures