Příprava předškolních dětí na vstup do školy. (srovnání běžné MŠ a MŠ s prvky Montessori pedagogiky) - Moravová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2014)
V teoretické části bakalářské práce vysvětluji pojmy související se vstupem dětí na základní školu - školní zralost a školní připravenost. Popisuji prostředí, přístup pedagogů a metody práce v běžné mateřské škole a v mateřské škole s prvky Montessori pedagogiky. Dotazníkovým výzkumem v praktické části zjišťuji, jakým způsobem jsou naplňovány předpoklady pro přechod dětí na základní školu u dětí z běžné mateřské školy a mateřské školy s prvky Montessori pedagogiky.
Preparation of preschool children for school admission (comparing regular and Montessori pedagogy influenced nursery schools)
Keywords: školní zralost; školní připravenost; Montessori pedagogika; příprava na základní školu; připravené prostředí; school maturity; school readines; Montessori pedagogy; prepared environment; preparation for school