Rodiče a učitelé při prevenci rizikového chování dětí na internetu a sociálních sítích - Jurášová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jak moc jsou žáci 2. stupně informováni o rizikách internetu a sociálních sítí. Vedlejšími záměry je zjistit, jak vypadá prevence v praxi ve školním prostředí a jak se k této problematice staví budoucí učitelé. Práce je rozdělena do dvou částí, a to na teoretickou a praktickou. Teoretická část je vypracována na základně aktuálních zdrojů. Věnuje se internetu a sociálním sítím, rizikovému chování, prevenci rizikového chování a pomoci. Praktická část je zpracována pomocí kvantitativní výzkumné metody, konkrétně se jedná o dotazníkové šetření. Cílem je zjistit, jak moc jsou žáci informovaní o rizikách online prostoru. Vedlejšími cíli je zjistit, jak prevence ve školách vypadá a jak vnímají tuto problematiku budoucí učitelé.
Parents and teachers upon prevention of high-risk behaviour of children on the Internet and social media
Keywords: sociální sítě; internet; rizika sociálních sítí; prevence rizikového chování; pomoc; social networks; the Internet; risks of social networks; the prevention of risk behavior; help