Sociální zemědělství - Specifika a potřeby cílových skupin zapojených do konceptu sociálního zemědělství v ČR - Trabaliková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá specifiky a potřebami osob z cílových skupin zapojených do konceptu sociálního zemědělství v České republice. Na základě shromážděných dat bylo vybráno celkem sedm klíčových cílových skupin, které se aktivně zapojují do konceptu sociálního zemědělství, jedná se o osoby se zdravotním postižením, osoby s mentálním postižením, osoby s psychiatrickými problémy, osoby dlouhodobě či opakovaně nezaměstnané, osoby v nebo po výkonu trestu, osoby opouštějící institucionální zařízení a osoby s vícenásobnými riziky. Tato práce se také snaží nastínit vhodné a nevhodné činnosti pro tyto skupiny a zároveň představuje průzkum sociálním zemědělstvím v České republice. Klíčová
Social agriculture - Specifics and needs of target groups involved in the concept of social agriculture in the Czech Republic
Keywords: sociální zemědělství; osoby se specifickými potřebami; cílová skupina; integrace; social farming; people with specific needs; target group; integration