Supervize jako nástroj profesní podpory pracovníků rané péče - Ohrádková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi profesní podpory, podrobněji se zaměřuje na supervizi. Práce charakterizuje ranou péči, sociálního pracovníka a jeho činnost, ukazuje problémy, s kterými se může sociální pracovník při poskytování rané péče setkat. Dále práce představuje možnosti profesní podpory - odborné vzdělávání, mentoring, supervizi a teambuilding. Podrobněji se zaměřuje na supervizi a supervizora, popisuje cíle, funkce a druhy supervize, také se zabývá předpoklady pro úspěšné zavedení supervize do organizace. V závěru práce je popisována profesní podpora a supervize na příkladu z praxe, jsou zde uvedeny výsledky výzkumné sondy, která zjišťuje přínos supervize pro sociální pracovníky konkrétní organizace.
Supervision as a tool for professional support of early care employees
Keywords: raná péče; poradce v rané péči; profesní podpora; supervize; supervizor; individuální supervize; týmová supervize; skupinová supervize; early care; early care employees; professional support; supervision; supervisor; casework supervision model; peer supervision model; group supervision model