Vybrané ekonomicko-sociální ukazatele USA za poslední období. Základní trendy - Čermáková, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou základních makroekonomických ukazatelů USA za poslední období. Teoretická část vymezuje základní pojmy, jako jsou hrubý domácí produkt, nezaměstnanost, inflace a zadlužení státu. V praktické části se práce zaměřuje na porovnání jednotlivých makroekonomických veličin v konkrétních letech (1990-2013) a popisuje ekonomický vývoj v jednotlivých obdobích.
Selected social- economic indicators of The USA for the last period. Basic trends.
Keywords: Hrubý domácí produkt; inflace; nezaměstnanost; federální dluh; fiskální a monetární politika; světová krize; gross domestic product; inflation; unemployment; national debt; fiskal and monetary policy; world crisis