"Nebojte se!" v díle Jana Pavla II. - Valasová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá poselstvím Jana Pavla II. dnešnímu světu. Poselství, kterým se Jan Pavel II. odvolával, na slova našeho Spasitele Ježíše Krista jsou: ‚qNebojte se!'' Přibližuje poselství, o kterém Svatý otec psal do dnešní doby. Poselství ukazují ve světle víry jako stále aktuální výzvu. V průběhu staletí otázka lidského strachu, úzkosti a bolestí neztratila nic ze své aktuálnosti. Poukazuje na pramen lidského strachu, z kterého pochází, tak jak jej vystihl Svatý otec. Poukazuje na otázku lidského strachu, z historického, biblického a psychologického hlediska. Práce vystihuje nadějí, o které psal Svatý otec a tou je přijetí radostného poselství evangelia, život z víry postavený na Kristu. Cílem je uvědomění si toho, k čemu Jan Pavel II. vyzýval lidstvo: ‚qUvědom, jsi, člověče, že jsi milován Bohem''. Milován a vykoupen krví Ježíše Krista k pravé svobodě. Protože pravá láska zahání strach.
"Don t be Afraid!" - in the Work of John Paul II.
Keywords: nebojte se; strach; člověk; lidství; život; pravda; don´t be afraid; fear; man; humanity; life; truth