Vytvoření tréninkového programu pro studenty vysokých škol zaměřeného na využití moderního posilovacího náčiní - Háva, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Dnešní doba sebou nese nový trend a to fitness, kdy se upustilo od klasických a technicky zastaralých posiloven a nahradila je mnohem modernější a větší fitcentra. V posledních letech vzniklo mnoho fitness center. Zaměříme se na fitness centra v Českých Budějovicích. Navštívíme největší a nejmodernější, porovnáme je s menšími a staršími. Budeme zjišťovat, na jakých posilovacích strojích se cvičí nejčastěji, jaké tréninkové metody používají osobní trenéři k jednotlivým klientům. Naším cílem je seznámit studenty s novými posilovacími stroji, které se v daných fitness centrech nacházejí a zjistit, k čemu vlastně slouží a porovnat je s těmi, které se používali v dřívějších letech. Na základě těchto informací se pokusíme vytvořit tréninkový program pro studenty vysokých škol.
Creating a training program for university students focused on using modern tools booster
Keywords: fitness; posilovací stroj; tréninková jednotka; funkční trénink; fitness; exercising machine; training unit; functional training