Vytvoření dobrovolnického programu "Osobní asistence pro aktivizaci lidí po porušení míchy" a jeho aplikace do rehabilitačního centra Paraple - Pšajdlová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Lidé po úraze nejsou limitováni v žádné běžné společenské aktivitě, jen pro to někdy potřebují pomoc druhé osoby. K tomu jim mohou dopomoci právě dobrovolníci, protože jejich motivace není limitovaná pouze na uspokojení fyzických potřeb postiženého, ale v takové pomoci hledají i něco víc - přátelství a vzájemné sdílení. Cílem vytvoření dobrovolnického programu osobní asistence je poskytovat kvalitní služby osobní asistence pro klienty s porušením míchy v domácím prostředí pro uspokojení jejich potřeb a umožnit jim tak žít plnohodnotný život podle svých představ.
Development of a volunteer program "Personal assistance - a way of activation people after SCI" and its practical use in the Paraple centre
Keywords: Dobrovolnictví; Dobrovolník; Dobrovolnický program; Metodika dobrovolnického programu; Osobní asistence; Poranění míchy; Centrum Paraple; Volunteership; Volunteer; Volunteer Programme; Volunteer Programme Methodology; Personal Assistance; Spinal Cord Injury; The Paraple Centre