Ženské časopisy meziválečného období - Holáková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem diplomové práce je prostřednictvím heuristiky a interpretace jednotlivých příspěvků analyzovat vybraná ženská periodika vycházející v rozmezí let 1918-1938. Zvláštní pozornost je věnována charakteristice literárních příspěvků otištěných na stránkách jednotlivých časopisů. První část práce je věnována nastínění historicko-kulturního dění na území Československé republiky, postavení ženy v prvorepublikové společnosti a vývoji ženské emancipace. Část druhá analyzuje prostřednictvím rozboru vybraných příspěvků obsahové zaměření jednotlivých periodik s přihlédnutím ke kulturnímu a společenskému přínosu.
Women's Magazines of Interwar Period
Keywords: časopis; ženská emancipace; meziválečné období; Československo; tisk; kultura; literatura; ženský časopis; magazine; women's emancipation; interwar period; press; culture; literature; women's magazine