Vliv klimatologické lázeňské péče na asthma bronchiale u dětí a mládeže - Vašíčková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Klimatoterapie je ve světe i v České republice uznávaným prostředkem v komplexní rehabilitační péči pacientů s astma bronchiale. Její využití je vhodné jako doplňková terapie, která slouží ke zlepšení celkového zdravotního stavu. Tato diplomová práce poskytuje teoretický náhled na danou problematiku. Dále v této práci nalezneme graficky zpracované výsledky vstupních a výstupních vyšetření probandů, které nám pomohou objasnit efektivitu klimatologické rehabilitační léčby. V závěru práce jsou výsledky vyhodnoceny a diskutovány s dalším autory. Stanovené výzkumné otázky byly potvrzeny, jak výsledky vyšetření, tak pomocí odborných zdrojů.
Effect of climatological spa care on bronchial asthma in children and adolescents
Keywords: klimatoterapie; astma bronchiale; rehabilitace astma bronchiale; climatotherapy; bronchial asthma; bronchial asthma rehabilitation