Určování jádra výpovědi v současné španělštině: analýza neliterárních textů - Musilová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá určováním jádra výpovědi v současné španělštině. Teoretická část představuje vymezení klíčových termínů jako slovosled v češtině a španělštině, Teorie Pražské školy, Aktuální členění větné atp. Druhá část diplomové práce je praktická a je zaměřena na podrobný rozbor několika vybraných španělských textů.
Identifying the nucleus of utterance in Spanish: analysis of non-literary texts
Keywords: Slovosled; aktuální členění větné; téma; réma; Pražská škola.; Word order; Topic and comment; topic; rheme; Prague School.