Povědomí o Fairtrade mezi spotřebiteli - Rožnovjáková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké povědomí mají spotřebitelé o značce Fairtrade. Teoretická část se zabývá problematikou spravedlivého obchodu a značky Fairtrade. Praktická část bakalářské práce je založena na kvantitativním výzkumu s využitím elektronického dotazníku. Dotazník byl sestaven tak, aby shromáždil informace o povědomí spotřebitelů o značce Fairtrade a jejích produktech, vnímání principů spravedlivého obchodu i znalosti kampaní na podporu Fairtrade. Výsledkem výzkumu je informace, zda je povědomí spotřebitelů dostatečné. V závěru práce bude zhodnoceno, zda je potřeba posílit nástroje komunikace značky a budou navržena možná řešení na základě těchto zjištěných poznatků.
Awareness of Fairtrade among Consumers
Keywords: Fairtradové produkty; mezinárodní obchod; spotřebitelské chování; marketingový výzkum; dotazník; Fairtrade products; international trade; consumer behavior; marketing research; questionnaire