GeoGeobra ve výuce zeměpisu na ZŠ - Pátek, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se svým tématem pohybuje na pomezí dvou vědních oborů matematiky a geografie. Konkrétně se zabývá možnostmi nestandardního využití prostředků dynamické geometrie při výuce zeměpisu na základní škole. Z teoretického úhlu pohledu se tato práce opírá o stěžejní dokument českého školství Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. Na teoretickou část navazuje praktická část, jejíž obsah je ovlivněn rozborem vzdělávacího oboru Zeměpis, který je právě v tomto dokumentu ukotven. Konkrétním obsahem praktické části je kompilace vytvořených appletů, které popisují tyto vybrané geografické jevy a problémy.
GeoGebra in geography teaching at lower-secondary school.
Keywords: GeoGebra; matematiky; zeměpis; Země jako vesmírné těleso; geografické informace; mapa; měřítko; GeoGebra; mathematics; geography; a natural image of the Earth; geographic information; map; scale