Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku - Staňková, Naděžda (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení finanční situace podniku a porovnávání ekonomické výkonnosti společnosti s konkurenty v období mezi 2001-2012. Finanční situace byla vyhodnocena pomocí horizontální a vertikální analýzy a pomocí základních ukazatelů finanční analýzy v oblasti rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti. Ekonomická výkonnost byla hodnocena pomocí ukazatele ekonomické přidané hodnoty, a také diagnostikovány dílčí ukazatele, které mají vliv na tento ukazatel. Pro porovnání ekonomické výkonnosti s konkurencí byla použita Benchmarking diagnostický systém finančních ukazatelů INFA.
Evaluation of financial situation of a concrete company
Keywords: Finanční analýza; Čistý pracovní kapitál; Čisté pohotové peněžní prostředky; Rentability vlastního kapitálu; ROE; Rentability aktiv; ROA; Rentabilita tržeb; ROS; Běžná likvidita; Pohotová likvidita; Okamžitá likvidita; Obrat aktiv; Doba splatnosti pohledávek; Doba splatnosti krátkodobých závazků; Celková zadluženost; Kvóta vlastního kapitálu; Indexy IN; Ekonomická přidaná hodnota EVA; Průměrné vážené náklady na kapitál WACC; soustavy poměrových ukazatelů; Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA.; Financial analysis; Net working capital; Total assets turnover ratio; Return on Equity; ROE; Return on assets; ROA; return on sales; ROS; Current ratio; Quick Asset Ratio; Acid Test; Cash Position Ratio; Total assets ratio; Average collection period; DSO Day´s sales outstanding; creditors payment period; Debt ratio; Equity ratio; Economic Value Added EVA; Weighted Average Cost of Capital WACC; systems of financial ratios; Benchmarking Diagnostic System of Financial Indicators INFA.