Postoj pedagogických pracovníků k inkluzi. - Kubecová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na téma inkluze. Inkluze se v posledních letech stala probíraným tématem v laické i odborné veřejnosti. Názory na inkluzi jsou odlišné.Pedagogický pracovník je především zaměstnanec školy či zaměstnanec v zařízeních sociální péče, který vykonává pedagogickou, výchovnou, pedagogicky - výchovnou přímou činnost. Pedagogický pracovník je tedy pedagog, asistent pedagoga, vychovatel, pedagog volného času, psycholog, speciální pedagog atd. Mezi hlavní témata teoretické části bakalářské práce patří vzdělávání žáků s potřebou podpory v běžném i speciálním školství, obecné informace o inkluzi a inkluzivním vzdělávání. Praktická část se zabývá postojem pedagogických pracovníků pracujících na základních, středních školách a gymnáziích na inkluzi. Získávání dat bylo provedeno pomocí kvantitativního výzkumu metodou dotazníku.
The attitude of pedagogical worker for the inclusion.
Keywords: Inkluze; pedagogický pracovník; inkluzivni vzdelavani; Inclusion; Inclusion education; pedagogical worker