Sbírka řešených příkladů z finanční matematiky pro 2. stupeň ZŠ- finanční produkty - Vraspír, Roman (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je vytvořit sbírku řešených příkladů z finanční matematiky, která bude určena pro žáky 2. stupně ZŠ. Práce bude zaměřena na následující téma: jednoduché a složené úrokování, běžný účet debetní, kreditní karta, spořící účet, termínované vklady, úvěry, splátkový prodej.
A digest of solved problems offinancial mathematicsfor lower secondary school- financial products
Keywords: Úročení; odvození základních vzorců; příklady s řešením; úvěry; účty; karty; splátky.; Interest; derivation of basic formulas; examples of the solution; loans; accounts; cards; installment.