Konstrukce jízdních kol se zaměřením na nosný rám - Vospěl, Rostislav (Jihočeská univerzita, 2015)
Úvodní část práce je věnována historii a vývoj jízdního kola. Teoretická část se věnuje parametrům konstrukce nosného rámu jízdního kola, geometrie a materiál. Další části je zaměřená na základní typy dělení. Praktická část práce se věnuje pevnostní analýze a dynamické zkoušce pevnosti vybraného rámu.
The construction of bicycles with a view to supporting frame
Keywords: Jízdní kolo; stavba jízdního kola; nosný rám; použití jízdního kola; typy druhy jízdních kol; Bicycle; construction of bycicle; carrier frame; types of bycicle