Problematika dyslexie aneb jak zábavnou formou omezit poruchu čtení - Šestáková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se věnuje tématu dyslexie z pohledu jejího vzniku a projevů. Část textu je zaměřena na její nápravu a na celkový přístup k dětem trpícím touto poruchou. Možnosti, jak dyslexii předcházet již v předčtenářském období, jsou však důležitější než náprava v pozdějším věku, a proto jsou hlavním těžištěm práce, převážně její praktické části. Ta se zabývá možnostmi, jak ještě před vstupem na základní školu odhalit případnou školní neúspěšnost, specifické poruchy učení, respektive dyslexii. Detailněji nabízí popis reakcí jedné dívky. Doplněním o informace, jak řeč vzniká a jak se děti učí číst, je přiblížen kontext problematiky.
The issue of dyslexia, in other words, how to reduce the reading disability in an amusing way