Programy podpory malého a středního podnikání a jejich aplikace ve vybrané firmě - Ptáčková, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Vzhledem k tématu mé diplomové práce ''Programy podpory malého a středního podnikání a jejich aplikace ve vybrané firmě'' jsem analyzovala nejrelevantnější podporu pro konkrétní podnik s ohledem na jeho záměry. Svoji práci jsem rozdělila na dvě části. První část je zaměřena na popis a analýzu malých a středních podniků v České republice ve vztahu k Evropské unii. V druhé části je uveden přehled podpor tohoto sektoru v ČR. Dále je představen vybraný podnik a jeho plánované projekty. Vzhledem k záměrům podniku jsem analyzovala podporu, která se jevila jako nejvýhodnější pro vybraný podnik. Na základě vybrané podpory jsem zpracovala návrh projektu.
Programmes of support of small and medium enterprise and its application in the chosen company
Keywords: Malé a střední podniky; Evropská unie; podnikání; podpora; dotace; operační programy; Small and medium enterprises; the European Union; entrepreneurship; support; grant; operational programmes