Hodnocení efektivnosti vybrané investice a výběr způsobu jejího financování - Baklakova, Nataliya (Jihočeská univerzita, 2018)
Douhodobé výpocty ukazují, že v průměru asi jedna třetina objemu finančních prostředků, z různých poboček českých podniků v ekonomice, je investice. Tato práce vysvětluje, co je investice, různé typy investic. V této práci je vytvořen podnik se zavedenými typy činností, strukturami práce, výkonem a finančním účetnictvím. Analýza diskontovaných peněžních toků se používá pro ekonomické vyhodnocení a provádí se následující hodnocení efektivnosti pomocí nákladů, statických a dynamických metod. Na závěr bude provedena analýza rizika. Výsledkem bude zjištění, který faktor nejvice ovlivňuje Čistou Současnou hodnotu .
Investment calculation and analysis of methods financing
Keywords: Investice; cash flow; čistá současná hodnota; finance; analýza rizika; Investment; Cash flow; Net Present Value method; finance; risk analysis.