Zaměření dané lokality jako podklad pro revitalizaci vodního toku, nádrží a objektů - Hlavinka, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem mé diplomové práce bylo zaměření lokality v okolí vesnice Božetice. Rekognoskace, doplnění podrobného polohového bodového pole (PPBP), vyhotovitelské a vytyčovací práce byly prováděny okolo vodního toku Mlýnská stoka. Před zaměřením dané oblasti a následným vytyčením podrobných bodů byla provedena rekognoskace stávajícího bodového pole a stabilizace nových pomocných bodů pro zaměřování vytyčování. Pro měření a vytyčování byla použita metoda rajon, polygonový pořad a metoda globálního navigačního systému (GNSS). Výšky bodů byly určovány tachymetrií nebo metodou GNSS. K vytyčování byla použita totální stanice Topcon R 340 5616 a GNSS South S-82. Lokalita byla zaměřena v souřadnicovém systému S-JTSK a výškovém systému Bpv.
The focus of the area as a basis for the revitalization of the watercourse, reservoirs and structures
Keywords: zaměřování; vytyčování; určování výšky; mapový podklad; surveying; measure; determining the height; map basis