Nezaměstnanost v Jihočeském kraji a možnosti jejího řešení za pomoci strukturálních fondů - Soukupová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit Evropský sociální fond z hlediska jeho funkčnosti a efektivity při jeho využití k řešení problematiky nezaměstnanosti v Jihočeském kraji. Cíle bakalářské práce je dosaženo analýzou trhu práce v Jihočeském kraji a vybranými projekty realizovanými v rámci OP LZZ. Na základě analýzy je v závěru práce provedena diskuse potvrzující, respektive vyvracející hypotézy ohledně efektivnosti a funkčnosti vybraných projektů.
Unemployment in the South Bohemia region and opportunities of a solution with the help of structural funds
Keywords: nezaměstnanost; Evropský sociální fond (ESF); politika zaměstnanosti; OP Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ); regionální individuální projekty (RIP); unemployment; European Social Fund (ESF); employment policy; the Human Resources and Employment OP (HREOP); Operational Programmes; individual projects