Plavání kojenců a batolat ve věku od 6 měsíců do 2 let - Loubová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2021)
V této práci jsme se zabývali Plaváním kojenců a batolat věku od 6 měsíců do 2 let, a nácvikem jejich základních plaveckých dovedností. Cílem této práce bylo sestavit edukační plavecké programy pro tři věkové kategorie dětí. První program byl podrobně vypracovaný a určený pro kojence ve věku od šesti do devíti měsíců. Druhý program byl kvůli jeho rozsáhlosti stručně sepsán a byl určen pro kojence od devíti do dvanácti měsíců. Třetí program byl určen pro batolata od dvanácti měsíců do dvou let, dle jeho rozsáhlosti je sepsán stručněji než program první. V tomto plaveckém programu jsou vypsané hlavní cíle a výstupy.
Infant and Toddler Swimming from the age of 6 months up to the age of 2 years
Keywords: plavání; psychomotorický vývoj; kojenec; batole; základní plavecké dovednosti; zanoření; swimming; psychomotor development; infant; toddler; basic swimming skills; signal for immersion