Historie školy v Bechyni v letech 1900-1950 - Černý, Adam (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá popisem a vývojem školství v obci Bechyně s přihlédnutím k historickým událostem, a to v letech 1900-1950. Práce nejdříve stručně mapuje vývoj školství v obci. V dalších pěti kapitolách se práce zabývá jednotlivými časovými obdobími. Nejdříve stručně popisuje danou dobu a pak přibližuje život a chod na škole v Bechyni. Podává tak ucelený pohled na dané období.
History of school in the town Bechyně in the years 1900-1950.
Keywords: škola; Bechyně; historie; politika; výuka; vzdělání; výchova.; school; Bechyně; history; politics; teaching; education; upbringing