Analýza profesní mluvy hasičů - Mihalyová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2008)
Analýza profesní mluvy hasičů Tématem bakalářské práce je profesní mluva hasičů a její jazyková charakteristika. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část se týká historie hasičských sborů, jejich vzniku a vývoje až do současnosti. Praktická část je zaměřena na profesní výrazy v mluvě hasičů, všímá si jejich formální i významové stránky. Cílem práce je získat přehled o profesní komunikaci využívající jazyka k stručnému, ale přesnému vyjadřování.
An Analysis of the Firemen´s Jargon
Keywords: analýza; hasiči; profesní mluva; analyse; firemen; jargon