Sen a obraznost podle Michela Foucaulta - Krupičková, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se skládá ze dvou částí. Praktická část s názvem Snění, je cyklus 10 černobílých fotografií většího formátu propojených s kresebnými zásahy. Fotografie jsou zvětšovány klasickým způsobem na RC podložku s matným povrchem. Kresebné zásahy sjednocují celý cyklus v celek. Dále přikládám doprovodné fotografie malého formátu jako skicy. Cyklus fotografií zachycuje podstatu snění v návaznosti na filozofické dílo Michela Foucaulta SEN A OBRAZNOST, o němž pojednává teoretická část.
DREAMS, DREAMING AND FIGURATIVENESS ACCORDING TO MICHEL FOUCAULT