Tvorba webových aplikací s využitím Open Source CMS - Dubina, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2010)
V bakalářské (diplomové) práci bude popsána problematika tvorby webových stránek s využitím CMS (content management system, redakční systém, systém pro správu obsahu) na platformě Open Source a bude provedeno seznámení s jeho funkcemi a možnostmi. Hlavním cílem práce bude porovnat nejznámější a nejpopulárnější CMS jako např. Wordpress, Joomla, Drupal, .NET Nuke, PhpRS, Xoops, PHP Nuke, Textpattern, SunLight CMS apod. Součástí práce budou webové prezentace, vytvořené pomocí konkrétního CMS a jejich srovnání, popis instalace, minimální požadavky pro běh na serveru, SEO friendly, možnosti rozšíření pomocí pluginů, komponent, modulů, podpora češtiny a licence.
Creation of web applications by using the Open Source CMS
Keywords: CMS (content management systém); redakční systém; Open Source; Drupal; Joomla; WordPress; Textpattern; SunLight CMS; PhpRS; Xoops; PHP Nuke; SEO friendly; CMS (content management system); editorial system; Open Source; Drupal; Joomla; WordPress; Textpattern; SunLight CMS; PhpRS; Xoops; PHP Nuke; SEO friendly