Dramatické umění a problematika loutkového divadla - Remiš, David (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je věnovaná, především prozkoumání povahy a hranic loutkového divadla. Představují se zde základní shody a diference mezi loutkovým divadlem a činohrou. Teoretickou oporou práce jsou texty Otakara Zicha, Petra Bogatyreva a Jiřího Veltruského, které jsou věnovány problematice loutkového divadla.
Drama and the issue of Puppet Theatre
Keywords: Dramatické umění; Loutkové divadlo; dramatická osoba; herecká postava; divadelní teorie; Zich; Bogatyrev; Veltruský; strukturalismus; sémiologie; Drama; puppet theater; dramatic person; acting character; theatrical theory; Zich; Bogatyrev; Veltruský; structuralism; semiotics