Problematika literárního prostoru v poválečném díle Jiřího Muchy - Buriánková, Romana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se bude zabývat problematikou literárního prostoru a odlišnými metodami jeho nazírání. Využity budou především studie Daniely Hodrové, Bohumila Fořta a Lubomíra Doležala. Získané informace pak budou aplikovány na vývoj literního prostoru Jiřího Muchy všeobecně, kdy se budeme zabývat jednotlivými motivy, symboly a konstrukcemi, které jsou pro dílo Jiřího Muchy typické. Budeme sledovat proměnu těchto motivů ve funkčnosti prostoru v autorově díle. Dále se zaměříme na propojení subjektu a prostoru ve vztahu k textu. Praktická část bude pak věnována interpretaci poválečných povídek a románů Jiřího Muchy. Na závěr se pokusíme zodpovědět otázku, zda lze Muchovu prózu označit za existenciální.
The Problems of Fictional Space in the Work of Jiří Mucha.