Udržitelný cestovní ruch na Novohradsku - Hájková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu aktuálního stavu cestovního ruchu v oblasti Novohradska a zhodnocení udržitelnosti cestovního ruchu. Součástí práce je komparace dříve zjištěného stavu cestovního ruchu, který byl monitorován v bakalářské práci v analýze předpokladů rozvoje cestovního ruchu. Další částí práce je navržený produkt pro zajištění udržitelnosti cestovního ruchu představovaný Vandrovní knihou a formulované návrhy a doporučení pro zlepšení stávající situace. Pro zjištění potřebných informací byla provedena situační analýza a terénní dotazníkové šetření.
Sustainable tourism in Novohradsko
Keywords: Cestovní ruchu; udržitelný cestovní ruch; Novohradsko; produkt cestovního ruchu; Vandrovní kniha; tourism; sustainable tourism; Novohradsko region; package; tourist book