Energetické využití trav - Kopecký, Marek (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce je ověřit vhodnost vybraných druhů trav (Dactylis glomerata, Arrhenatherum elatius, Phalaris arundinacea) pro různé varianty energetického využití a zhodnotit ekonomickou efektivnost jejich pěstování a využívání. Součástí práce je literární rešerše shrnující problematiku obnovitelných zdrojů energie se zaměřením na biomasu a energetické využití trav. Při tvorbě rešerše bylo využito odborné literatury od více autorů. Na základě polních pokusů byly vytvořeny ekonomické modely demonstrující efektivnost pěstování vybraných travních druhů.
Energetic usage of grasses
Keywords: biomasa; energetické trávy; efektivnost; biomass; energy grass; efficiency