Edukační prostředí odborné učebny a jeho reflexe žáky a pedagogy středních odborných škol - Hejnová, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá edukačním prostředím odborné učebny. Zaměřuje se na praktickou výuku oboru asistent zubního technika na středních zdravotnických školách. Teoretická část je věnována charakteristice již zmíněného oboru, praktické výuce z hlediska cílů, forem, metod výuky, ale také z pohledu sociálně psychologického klimatu. Další část teoretické části pojednává o vlastní výukové školní zubní laboratoři, zaměřuje se na hygienické podmínky, pravidla BOZP, materiální vybavení učeben a na didaktické prostředky. Praktickou část tvoří projekt odborné učebny a ověření, v jakých podmínkách probíhá praktická výuka a jak ji vnímají a hodnotí žáci i učitelé.
The Educational Environment of a Specialized Classroom and its Reflection by Students and Teachers of Vocational Schools
Keywords: edukační prostředí; odborná učebna; educational environment; specialized classroom