Vzdělávání dospělých v oblasti cizích jazyků v Českých Budějovicích - Malkusová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce s názvem " Vzdělávání dospělých v oblasti cizích jazyků v Českých Budějovicích" se zabývá především charakteristikou jazykového vzdělávání dospělých, motivací a bariérami limitující toto vzdělávání. V práci jsou rovněž popsána specifika vzdělávání dospělých, jejich možnosti, smyl a cíle s důrazem na jazykové vzdělávání. V neposlední řadě práce poukazuje na dokumenty týkající se vzdělávání dospělých v oblasti cizích jazyků. Část práce je věnována cizímu jazyku, jeho vlivu na kulturu, prohlubování a zlepšování mezinárodních vztahů. V praktické části je prezentován kvantitativní výzkum, který pomocí dotazníkové metody zkoumal nejčastěji studované jazyky, motivaci a bariéry v jazykovém vzdělávání dospělých.
Adult Education in the Area of Foreign Languages in České Budějovice.
Keywords: KLÍČOVÁ SLOVA: dospělost; vzdělávání dospělých; cizí jazyk; jazykové vzdělávání; motivace ve vzdělávání dospělých; bariéry ve vzdělávání dospělých.; Key words: adulthood; adult education; foreign language; language education; motivation in adult education; barriers in adult education