Příklady dobré praxe při vývoji aplikací na platformě .NET - Kamarádová, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Náplní bakalářské práce je poukázat na zásady a pravidla, jak navrhovat a vyvíjet aplikace v objektově orientovaném jazyce co nejlépe. Práce je zaměřena na vybrané principy návrhu softwaru (software design principles), které dávají rady a doporučení, jak předcházet problémům souvisejících s návrhem aplikace. A dále na některé důležité pojmy související s objektově orientovaným vývojem. Uplatněním těchto přístupů na konkrétní funkční aplikaci prakticky demonstruji jejich použití v jazyku C# v prostředí Microsoft Visual Studio 2015 tak, abych představila dobrou praxi.
Examples of good practice in development of applications on the .NET platform
Keywords: metodika vývoje softwaru; UML; návrhové principy; návrhové vzory; Software development process; UML; software design principles; software design pattern