Systémy kontroly jakosti mléka v České republice - Trávníčková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Předložená práce byla zaměřena na zmapování situace týkající se systémů kontrol jakosti mléka v České republice (Evropské unii) a posouzení problematiky kontroly jakosti mléka jak z hlediska zpeněžování, tak z hlediska ochrany spotřebitelů před zdravotně závadnými produkty. V první části byla zachycena teoretická rovina systémů kontrol v zemědělských podnicích určených k produkci mléka, při svozu mléka a v mlékárnách. Druhá část byla zaměřena na vyhodnocení informací získaných z dotazníkového šetření u producentů mléka, mlékáren a spotřebitelů mléka.
Systems of milk quality control in the Czech Republic
Keywords: mléko; jakost; kontrola; systémy; producent; mlékárna; spotřebitel; milk; quality; control; systems; producer; dairy; consumer