Operační systém BSD - Ďurkov, Milan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce podává přehled o operačním systému BSD Unix. V teoretické části je popsána historie, současnost a základní informace o jednotlivých distribucích tohoto systému. Dále popisuje vlastnosti jádra BSD a nativně používaného souborového systému UFS, který také srovnává s Linuxovým souborovým systémem Ext4. Práce také obsahuje popis BSD licence a její srovnání s licencí GNU GPL. Praktická část práce potom popisuje instalaci, konfiguraci a praktické zkušenosti s desktopovým systémem PC-BSD.
Operating system BSD
Keywords: BSD; UNIX; PC-BSD; operační systémy; licence; GPL; UFS; BSD; UNIX; PC-BSD; operating systems; license; GPL; UFS