Běžná mluva v Havlíčkově Borové ve třech generacích - Valentová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této dialektologické bakalářské práce bylo zjistit, zda a jaké charakteristické rysy se vyskytují v běžné mluvě obyvatel Havlíčkovy Borové. Tyto jevy byly zkoumány na základě nahrávek mluveného projevu tří generací rodilých mluvčích. Práce obsahuje obecný popis středočeské, jihozápadočeské, severovýchodočeské a českomoravské severní podskupiny, a také podskupiny jižní středomoravské, jelikož v bezprostřední blízkosti obce dochází k jejich střetu. Součástí je i stručná charakterizace regionu a informace o obci.
Specific language in Havlíčkova Borová in three generations
Keywords: dialektologie; českomoravská podskupina; Havlíčkova Borová; dialectology; bohemian-moravian subgroup; Havlíčkova Borová