Mikrosporidiální infekce akvarijních ryb se zaměřením na Pleistophora hyphessobryconis - Koláčná, Karolína (Jihočeská univerzita, 2020)
Jedním z nejčastějších mikrosporidiálních druhů, infikujících ryby, je Pleistophora hyphessobryconis. Byla prověřována prevalence mikrosporidiální infekce. Infekce v orgánech byla detekována pomocí mikroskopie a molekulárních metod. Výsledky z PCR byly odeslány do syntézy a byly zkontrolovány v genové bance. Všechny výsledky byly zapsány do mé bakalářské práce.
Microsporidial infection of aquaristic fish focused on Pleistophora hyphessobryconis
Keywords: Pleistophora hyphessobryconis; ryby; infekce; mikrosporidie; PCR; Pleistophora hyphessobryconis; fishes; infection; microsporidia; PCR